Tecum
Nu voor: €54,50
Classificatie: Pinot Bianco DOC Alto Adige
Jaartal: 2014
Producent: Castelfeder
Regio: Trentino Alto Adige
Druivensoort: 100% Pinot Bianco
Alcohol: 13,5%

Rijping: In volle respect voor de natuurlijke cyclus van de wijnstokken rijpt de wijn 15 maanden op de droesem in roestvrij stalen vaten, net zoals een klein deel ervan in barriques.
Bewaarpotentieel: Meer als 5 jaar
Serveertemperatuur: 10-12°
Aan tafel: Deze pinot bianco gaat goed samen met zowel vis als wit vlees, maar misstaat ook zeker niet bij asperges of pasta’s met klein wildsauzen zonder tomaten ( “in het wit”) met eventueel paddestoelen. Maar deze topper kan ook gerust gedronken gewoon omwille van zijn heerlijke smaken.
Inhoud: 150 cl

Download gegevens Download PDF
Extra info over deze wijn ...

Deze topwijn is ontstaan uit de vriendschap tussen de oenologen Ivan Giovanetti, welke uit een traditioneel familiewijngoed stamt en Massimiliano La Rosa, die reeds lang met passie voor de wijn leeft en dat in zijn beroep verwerkt. “Tecum” stamt  uit het Latijn en betekent  “met U”.

Deze pinot bianco DOC is de uitdrukking van harmonie en elegantie, een mineralische witte wijn uit Noord-Italië, een vrucht van een verbinding tussen twee sterke karakters van de wijnwereld  op zoek naar de perfecte balans.

Door de lange lagering in roestvrij stalen vaten, net zoals een klein deel in barriques, bereikt de “Tecum” een natuurlijke stabiliteit en een complexe diversiteit van smaken.

“Tecum”wordt enkel in Magnum-formaat gevuld, welke nog meer de rijping van de wijn zal bevorderen.

De eerste jaargang - 2010 - van deze wijn kreeg onmiddellijk de 3 bicchieri ( hoogste onderscheiding) in de vermaarde wijngids Gambero Rosso.

Website van het wijnhuis

Terug naar overzicht