Saba San Giacomo
Nu voor: €10,20
Inhoud: 250 ml

Download gegevens Download PDF
Extra info over deze wijn ...

Door het aan de kook brengen van de most van de druiven met rechtstreekse vlam reduceert de kwantiteit van het vocht tot één derde van het oorspronkelijke gewicht en volume.

Het resultaat hiervan is een nectar die ook gekend was bij de oude Romeinen onder de naam “sapa”, afkomstig van het Latijnse “sapore” of smaak. Deze nectar werd aan de kinderen gegeven, aangelengd met water ( of in de winter met sneeuw)  als versterkende drank of dorstlesser.

Tegenwoordig wordt het gebruikt als natuurlijk zoetmiddel, in de plaats van suiker of honing, bij desserts , ijs, panna cotta of fruitsalades. Kan echter ook opgediend worden bij polenta ( een typisch Italiaans gerecht uit het noordelijk deel van het land) of verse, zachte kazen.

Deze Saba is ook een officieel geclassificeerd product zoals de balsamico tradizionale en staat dus onder supervisie van de ministeriële commissie. 


Terug naar overzicht