Agro di mosto
Nu voor: €7,00
Inhoud: 100 ml

Download gegevens Download PDF
Extra info over deze wijn ...

Letterlijke vertaling van agro di mosto is zure puree.

Hierbij wordt de most ( ongegist vruchtensap  ) van Lambruscodruiven gekookt volgens de traditionele methode. Daarna langzaam gegist en wordt hiervan nadien azijn gemaakt in grote halfgevulde houten vaten.

Door de natuurlijke oxygenatie van het hout is het resultaat van dit procédé niet 100% controleerbaar. De bedoeling is dan ook om door regelmatige controle en optimale condities het product zo lineair mogelijk te houden.

Deze “azijn van gekookte most” is dan ook een echt ambachtelijk product dat jong gebotteld wordt om zo de fruitige geuren en de frisse zurigheid te bewaren.

Aan tafel ideaal bij salade, om sauzen af te werken, vlees of vis te marineren en om gegrild vlees op het einde van de gaarperiode te besprenkelen en alzo een mooie donkere kleur met een zoetzuur aroma te verkrijgen.


Terug naar overzicht